Bečić: Proslavite pobedu mirno u svojim domaćinstvima

NIKŠIĆ – Aleksa Bečić, predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokratske Crne Gore, koja je stožer koalicije „Mir je naša nacija“ na lokalnim izborima u Nikšiću, pozvao je građane da, kako je naveo, „večerašnju pobedu proslave isključivo mirno i dostojanstveno u svojim domaćinstvima“.

„Građani u svojim kućama, a funkcioneri u partijskim prostorijama. Da pobedi mir i nikšićko dostojanstvo“, naveo je Bečić na Tviteru.

Na osnovu 60,2 odsto obrađenih glasova – Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS-a osvojio je 39.4 odsto glasova, a koalicija Za budućnost Nikšića okupljena oko Demokratskog fronta 26,7 odsto glasova, saopštio je ranije večeras Centar za istraživanje i monitoring (CeMI).

Na osnovu tih rezultata, Evropski tim za Nikšić osvojio je 17, a Za budućnost Nikšića 12 mandata u skupštini tog crnogorskog grada, prenosi portal Vijesti.

Koalicija Mir je naša nacija osvojila je 23,7, odnosno 10 mandata, Crno na bijelo 4,1 odsto glasova ili jedan mandat, kao i koalicija Narodni pokret koja je osvojila 3,3 odsto glasova.

Za SDP je glasalo 2,8 odsto birača i trenutno je ispod cenzusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.