U trendu

BiH: Nevreme ostavilo brojne posledice

ZENICA – Kiša, koja je nakon duže vremena i u većim količinama padala i na području Zeničko-dobojskog kantona, stvorila je probleme u nekim mestima i na području tog kantona, potvrdio je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

„Probleme su uglavnom uzrokovali nanosi šljunka, zbog čega su bili zagušeni odvodi na putevima. Na ulazu u Žepče, bio je poplavljen podvožnjak pa su vatrogasci intervenisali i iz vode izvadili jedno putničko vozilo, koje je pokušalo da prodhe, kazao je on, prenosi portal Klix.

U mestu Dubrave, Grad Visoko, voda je nanela veće količine šljunka i odnela deo makadamskog puta, a u toku je sanacija, dodao je Aličić.

Voda se u zeničkom prigradskom naselju Hece izlila iz ispusta sa autoputa Koridora Vc i poplavila je nekoliko kućnih dvorišta.

Na drugom kilometru uz reku Krivaju, u Zavidovićima, voda se takođe izlila u kućna dvorišta. Bile su ugrožene tri-četiri kuće, ali su vatrogasci uspeli da ispumpaju vodu. U centru Zavidovića, odvod kod mosta nije mogao da primi svu vodu pa je jedan deo autoputa bio potopljen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.