BiH: Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina

SARAJEVO – Pripadnici Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici turskog državljanina.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić rekla je za Fenu da se osumnjičeni trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS, posle koje će, u zakonskom roku od 24 sata, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Delibašić se sumnjiči da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara „Mahala“ u Sarajevu, dodaje Fena pozivajući se na navode medija.

Kako objašnjava, naoružane osobe su u naselju Pejton na Ilidži presrele Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu.

Preteći vatrenim oružjem izvele su ga iz vozila, svezale i držale zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion konvertibilnih maraka.

Delibašić je privođen i ranije u vezi sa istim slučajem, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.