U trendu

Bilčik: Izbore u Nikšiću da odredi volja građana

PODGORICA 26. februara (Tanjug) – Rezultate izbora u Nikšiću treba da odredi volja građana koji će glasati za političke programe stranaka, bez neprimerenih spoljnih uticaja i manupilativnih kapmanja dezinformacija, izjavio je šef delegacije EP za Crnu Goru Vladimir Bilčik.

Bilčik je za TV Crna Gora rekao da smatra da bi lokalni izbori u svim opštinama trebalo da se održavaju istog dana, jer je sada, kako kaže, Crna Gora u stanju konstantne političke kampanje.

Poručio je da će izbori u Nikšiću biti pod punom pažnjom evropskih partnera.

“Važno je da budućnost Crne Gore, pa i na lokalnom nivou bude odlučena voljom građana, uz učešće političkih stranaka u Crnoj Gori, ne nekih spoljnih snaga, ili neprimerenih spoljnih uticaja, niti koncentrisanim manipulativnim kampanjama dezinformacija“, kazao je Bilčić

Dodao je da građani „zaista treba da odluče na izborima, i da glasaju za političare i njihove programe”.

To je, kako naglašava Bilčik, u interesu crnogorske demokratije i evropske budućnosti koju podržava više od 70 odsto građana države.

Prema njegovim rečima, Crnoj Gori je neophodna izborna reforma, koja se bezuspešno planira godinama.

“Postoji nova posvećenost da se preispitaju izborni zakoni i mislim da je krajnje vreme da Crna Gora uskladi lokalne izbore za jedan dan, jer ovako Crna Gora je u stanju konstantne političke kampanje koja ne doprinosi stabilnosti demokratije u zemlji, a to vidimo i na izborima u Nikšiću“, rekao je Bilčić, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.