U trendu

Bileća: Među uhapšenima i granični policajci

BILEĆA – U akciji „Lovac“ na području Bileće uhapšeno je više osoba, među kojima i dva policijska službenika Granične policije BiH, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Akcija je usmerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duže vreme deluje na tom području, prenose Nezavisne novine.

Tužilaštvo navodi da su osumnjičeni pod istragom zbog krivičnih dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela, a u vezi sa krivičnim delima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zlouporaba službenog položaja ili ovlašćenja i primanje poklona i drugih oblika koristi.

„Uhapšeni policijski službenici osumnjičeni su da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH“, istaknuto je u saopštenju.

Nakon kriminalisticke obrade i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će doneti odluku o daljim koracima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.