U trendu

Bivši ministar RS osumnjičen da je na parkingu probušio gumu na tudjem automobilu

Bivši ministar finansija Republike Srpske Milenko Vračar osumnjičen je da je na parkingu pored zgrade, u kojoj stanuje u Banjaluci, probušio gumu na jednom vozilu.

Vračar je uhapšen sinoć, pošto su pregledani snimci sa sigurnosne kamere od 3. februara na osnovu kojih je utvrdjeno da je on probušio gumu na tom automobilu.

„M.V. se sumnjiči se da je u Banjaluci na parking prostoru u Ulici Nikole Pašića oštrim predmetom probušio gumu na audiju, čime je vlasnika oštetio za oko 600 konvertibilnih maraka (oko 300 evra)“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vračar je posle kriminalističke obrade danas pušten na slobodu, a protiv njega će biti podneta krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Na društvenim mrežama pojavile su se izjave stanara iz zgrade u kojoj stanuje bivši ministar, koji navode da su im godinama bušene gume na automobilima.

Vračar je bio ministar finansija u Vladi RS sa Mladenom Ivanićem na čelu, od 2001. do 2003. godine.

Tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun je od njega tražio da zbog afere u Upravi Carina RS podnese ostavku, što je Vračar i uradio.

Zbog sumnji da je pružao podršku haškom optuženiku Radovanu Karadžiću, Milenko Vračar se od 2003. godine nalazio i na američkoj „crnoj listi“, s koje je skinut tek 2015. godine.

Vračar je bio i direktor Nove banjalučke banke, a pominje se kao jedan od najbogatijih ljudi u BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.