U trendu

Borović podneo žalbu na odluku o pritvoru Vujoševića

PODGORICA – Borivoje Borović, advokat Nenada Vujoševića, generalnog sekretara Visokog državnog tužilaštva, kome je određen pritvor do 30 dana, podneo je žalbu na tu odluku.

Vujoševiću je jednomesecni pritvor određen zbog mogućnosti bekstva, a Borivić takvu odluku smatra „besmislenom“,

„Lično sam dan ranije poslao mejl tužiteljki Lidiji Vukčević da će se Vujošević dobrovoljno javiti i da je na lečenju u Beogradu. Samim tim je Vujošević pokazao da nema nameru da beži“, rekao je Borović za podgoričke Vijesti.

Rekao je da će tražiti da se odluka makar preinači u kućni pritvor kako bi njegov klijent mogao nesmetano da nastavi sa lečenjem.

Vujošević je uhapšen u petak, a sumnjiči se da je deo kriminalne grupe na čijem je čelu predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Stankovićev sekretar na saslušanju je rekao da je novac od Kneževića uzeo samo za sebe, jer mu je bio potreban za lečenje.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru dva dana pre objavljivanja prvog audio snimka o razgovoru njega i Kneževića, s ciljem da ukaže na ostojanje korupcije u Visokom državnom tužilaštvu.

(Tanjug)