U trendu

Bosanca ugrizao pas lutalica: Amputirali mu nogu – nisu imali serum

Penzionera Fadila Sinanovića (81) iz Miljanovaca, kantonu Tuzla, za nogu je ugrizao pas lutalica. Kada se javio u Dom zdravlja, pružili su mu prvu pomoć, ali nisu imali serum koji je morao da primi.

Kako prenosi Avaz, nakon nekoliko dana, njegovo zdravstveno stanje se znatno pogoršalo pa je upućen na lečenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Najpre je upućen na infektivno odeljenje, ali su ga lekari hitno prebacili na Kliniku za hirurgiju, gde mu je amputirana noga. Amputacija je morala da se izvrši kako bi sprečili dalje pogoršanje i praktično mu spasili život.

Sinanović se još nalazi na lečenju na UKC-u, a prema pisanju medija, najavio je da će tužiti odgovorne za ovo što mu se desilo.

Ovo nije usamljen slučaj da bolnicama u Bosni i Hercegovini nedostaje serum koji pacijenti primaju posle ujeda pasa. Pre nekoliko meseci psi lutalice napali su Ćazima Fazlića (74) iz Palavra. Ni on nije mogao da u Domu zdravlja dobije serum. Kako leka nije bilo u obližnjim apotekama, a ni na području Tuzlanskog kantona, po serum je morao da ide u Srbiju, u Mali Zvornik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.