U trendu

Bošnjaci ipak deo parlamenta u Srebrenici

SREBRENICA – Predstavnici probosanskih stranaka, uprkos bojkotu ponovljenih izbora, ipak će prihvati mandate koje su osvojili na izborima u novembru u Srebrenici, i tako ući u skupštinu ove lokalne zajednice, preneo je sarajevski portal Klix.

To je, navodi se, dogovoreno na jučerašnjem sastanku u Sarajevu, a kojem su, osim predstavnika srebreničkih odbornika, prisustvovali i lideri političkih stranaka.

„Prevladalo je mišljenje da je bolje prihvatiti mandate, ući u Skupštinu i na taj način nastaviti borbu“, rekao je neimenovani sagovornik portala i najavio zvanično saopštenje o tome.

Predstavnici koalicije „Moja adresa: Srebrenica“ bojkotovali su ponovoljene izbore u Srebrenici 21. februara i najavili su da neće prihvatiti mandate u Opštinskom veću.

Ova koalicija je ima pet mandata osvojenih n izborima od 15. novembra sa onih biračkih mesta na kojima izbori nisu poništeni.

Od neprihvatanja madnata se odustalo i to je, kako je rečeno Klixu, opšti stav.

U pitanju je, dodaje se, deo šireg dogovora o Srebrenici.

Lideri političkih partija u Sarajevu istovremeno su se obavezali da će preduzeti niz ekonomskih i političkih mera na poboljsanju uslova života u ovoj opštini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.