Bošnjaković: Pupovac se ogradio od sporne izjave

ZAGREB – Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ocenio je da se predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom upoređivanja sadašnje Hrvatske s pronacističkom Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) u Drugom svetskom ratu.

„Koliko sam video izjavu, ja je doživljavam i razumem tako da se Pupovac ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga“, izjavio je Bošnjaković, a prenosi Hina.

Na novinarsko pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na nivou koalicije i stranaka, dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, jer smatra da se „Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava“.

Izjavu predsednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ako SDS S ostane deo nje, kaže, nije ni čuo.

Milorad Pupovac rekao je da SDS S još nije doneo odluku izlazi li iz vladajuće koalicije i najavio da će o toj temi raspravljati stranačka tela. Tom prilikom, pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj uticajnih glasova „osudio vezu današnje Hrvatske s NDH“.

(Tanjug)

Napišite komentar