Božinović: Primili protestnu notu SRB, naša policija promptna

ZAGREB – Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je najoštrije osudio subotnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezd i istakao da je policija promptno reagovala.

Hina prenosi da je Božinović potvrdio i da je Srbija Hrvatskoj zbog napada uručila protestnu notu, kao i da je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova tražilo hitnu istragu, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja.

„Kao što vidite, hrvatska policija na tom tragu je bila vrlo promptna“, kazao je hrvatski ministar policije.

Navodi se da je Božinović poručio „svima koji misle huliganski da se ponašaju“ da će policija učiniti sve da ih pronađe i adekvatno sankcioniše.

„Incident najoštrije osuđujemo, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta“, rekao je Božinović.

On je naveo da u Hrvatskoj kontinuirano gostuju sportisti iz Srbije, kao i da su juče gostovala još tri sportska kluba, kao i da danas gostuje još jedan, i ocenio da ne treba generalizovati stvari i da ne treba „pogotovo da se stvori dojam da je hrvatska nesigurna kao domaćin“.

Hina podseća da su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u subotu na splitskoj Rivi, a policija je jutros zbog tog napada uhapsila trojicu mladića, a za dvojicom napadača još traga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.