U trendu

Brak u Crnoj Gori ‘pukao’ posle tri sata zbog srpske pesme?

Kada se umeša politikal, i najradosniji dan u životu može se za tili čas pretvoriti u košmar. Upravo to se dogodilo tokom svadbenog veselja u Nikšiću.

Kako prenose „Novosti“, dve porodice, čiju decu je spojila ljubav, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pesme „Srpkinja je mene majka rodila“. Sve se dešavalo u Parohijskom domu, nakon obavljenog venčanja, gde je mladence čekala svadbena torta, koja je, nažalost, ostala netaknuta.

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez „nacionalističkih“ pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu. On je navodno upozorio prisutne da je „dosta tih pesama, jer je ovo Crna Gora“. Nastalo je komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – „hvala prijatelji“.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: „Vi ste za sve krivi!“

– Ja pevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pevačica.

Drama dvoje mladenaca imala je nastavak. Nesrećna devojka pobegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbeni dan kom se samo nekoliko sati pre radovala. Nikšićani, ipak, veruju da će ljubav nadvisiti podele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Posle svadbenog kraha, mladenci su pošli svojim kućama – na dve strane. Iako se u Nikšiću čulo da su se oni već posle tri sata bračnog života razveli, „Novostima“ ta priča nije potvrđena, ali ni demantovana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.