U trendu

Brak u Crnoj Gori ‘pukao’ posle tri sata zbog srpske pesme?

Kada se umeša politikal, i najradosniji dan u životu može se za tili čas pretvoriti u košmar. Upravo to se dogodilo tokom svadbenog veselja u Nikšiću.

Kako prenose „Novosti“, dve porodice, čiju decu je spojila ljubav, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pesme „Srpkinja je mene majka rodila“. Sve se dešavalo u Parohijskom domu, nakon obavljenog venčanja, gde je mladence čekala svadbena torta, koja je, nažalost, ostala netaknuta.

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez „nacionalističkih“ pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu. On je navodno upozorio prisutne da je „dosta tih pesama, jer je ovo Crna Gora“. Nastalo je komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – „hvala prijatelji“.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: „Vi ste za sve krivi!“

– Ja pevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pevačica.

Drama dvoje mladenaca imala je nastavak. Nesrećna devojka pobegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbeni dan kom se samo nekoliko sati pre radovala. Nikšićani, ipak, veruju da će ljubav nadvisiti podele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Posle svadbenog kraha, mladenci su pošli svojim kućama – na dve strane. Iako se u Nikšiću čulo da su se oni već posle tri sata bračnog života razveli, „Novostima“ ta priča nije potvrđena, ali ni demantovana.

10 komentara
 1. Srđan

  Na kojoj se svadbi ovo desilo. Ko su bili mladenci i kako su se prezivali. Dajte imena. Ovo pišu ljudi sa unaprijed smišljenom namjerom. Dok se ne objave imena i mjesto te svadbe ovo treba posmatrati kao neiskrenu namjeru nekog novinara. Uostalom da sam se ja namjerio oženiti nema te rodbine i prijatelja koji bi me sa vjenčanja odvukli i pokolebali. To se ne dešava kod Crnogoraca.

 2. FILIP

  Brak moze da „pukne“,samo iz jednog razloga.Taj razlog je kada mladozenja otkrije,da mladenka nije nevina,tj.da je neko pre njega,vec „prosao“ stazu.Svi drugi razlozi,kao taj idiotski nacionalizam,to su nazadnjacke gluposti,koje vracaju tocak istorije,nekoliko vekova unazad.!

 3. Anonimni

  🤣🤣🤣🤣🤣 Ludaci i budaletine…..kakvi crnogorci.

 4. Albanac

  Albanske ne smetaju Sto te ne ispjevaste ???

 5. Jelena

  Odgovor za (Još uvek svoj) Bravo za komentar100% tačno i dobro rečeno.

 6. Nikola Pg

  Ja sam veliii Crnogorac, al da na ovakav nacin mi propane svadba sa zenom koju volim, ja bi se bacio u Moracu, ne bi mi smetalo da se pjevaju srpske pjesme naravno, al ja mislim da ako nekom smeta srpska, sto on ne narucu crnogorsku, leti,leti,leti bijeli golube, crnogorko najljepsa djevojko, itd. Stvarno glup nacin, al samo neka su zdrao te dvije familije…

 7. Još uvek svoj

  Crnogorci mogu biti Srbi, Albanci i Hrvati a Srbi mogu biti samo Srbi. Vojvodjani mogu biti Srbi, Madjari, Hrvati,.. ali nikako Srbijanci. Crnogorci su Srpska braća a sve to je isti narod.

 8. Razuman Srbin

  To je tako kada uzimas muža iz redova izmisljenog, malog i samim tim vrlo iskompkeksiranog „naroda“. Od tolikih Srba ona nasla njega… E pa sta reci.

  1. Banaćanin

   Baš tako, našla izroda, e jbg.!

  2. Anonimni

   🤣🤣🤣🤣🤣 Ludaci …..kakvi crnogorci.

Napišite komentar