U trendu

Bregu: Više od 60 odsto dece radiće u budućnosti poslove koji još ne postoje

 Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu ocenila je danas da će 65 odsto današnje dece jednog dana raditi na radnom mestu koje još uvek ne postoji, te da će do 2030. godine između 40 i 160 miliona žena preći na poslove koji zahtevaju složenije digitalne, društvene i emotivne veštine.
„Ako želite imati širi izbor boljih radnih mesta, zarađivati više, živeti bolje odaberite budućnost u jednom od STEM (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) područja. To je najbolji savet koji vam mogu dati“, rekla je Bregu najavljujući početak kampanje Izaberi STEM budućnost (Chose STEM future).

RCC je danas saopštio da pokreće kampanju pod nazivom Odaberi budućnost u nauci, tehnologiji, inženjerstvu ili matematici, kako bi se mlade žene i devojke ohrabrile da izaberu karijeru u jednoj od tih oblasti.

Kampanja, nastala kao deo regionalne Mreže žena u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, zajedničke inicijative Saveta za regionalnu saradnju i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), temelji se na predstavljanju inspirativnih uzora uspešnih žena u ovim profesijama sa Zapadnog Balkana.

Kao lica kampanje, RCC je odabrao šest žena sa Zapadnog Balkana.

To su Anica Pavlović, magistarka elektrotehnike i računarstva, Anila Paparisto, doktorantkinja biologije, Jana Klopčevska, postdoktorantkinja prehrambenih tehnologija, Jasminka Hasić-Telalović, doktorantkinja inženjerstva, Valentina Radulović, magistarka prirodnih nauka i Zana Tabaku, profesorka Engleskog jezika koja je preusmerila svoju karijeru i postala lider kompanije za informacione i komunikacione tehnologije, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar