U trendu

Brkoviću i ostalima zadržavanje do 72 sata

PODGORICA – Crnogorskom biznismenu Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu, kao i izvršnom direktoru kompanije “Vektra” Miliću Popoviću, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno je zadržavanje do 72 sata, prenosi podgorička „Pobjeda“.

Oni su ranije privedeni na saslušanje po nalogu SDT-a zbog sumnje da su, prilikom privatizacije hotelsko-turističkog preduzeća Boka, malverzacijama naneli štetu toj kompaniji i terete se za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Nakon isteka zadržavanja biće privedeni sudiji za istragu koji će odlučivati da li će im odrediti pritvor ili će se u daljem postupku braniti sa slobode, prenosi CdM.

HTP Boku je 2007. godine privatizovala Vektra Montenegro u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

Vektri Montenegro je tada prodatao 59 odsto državnih akcija u HTP Boka za 22,2 miliona evra, uz najavu investiranja od najmanje 50 miliona.

Bivši radnici Vektra Boke su podneli krivične prijave protiv kompletnog menadžmenta, a od Vrhovnog državnog tužilaštva i specijalnog tužioca Milivoja Katnića su tražili da ispitaju privatizaciju bivšeg HTP Boka i sudbinu 60 miliona evra položene garancije u privatizaciju tog preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.