C.Gora: Na GP Kula u makedonskom automobilu 12 kg heroina

PODGORICA – Višemesečnom zajedničkom aktivnošću policija Crne Gore i Severne Makedonije, na graničnom prelazu Kula danas je presečen kanal krijumčarenja heroina, zaplenjeno je oko 12 kilograma te droge, a uhapšene su dve osobe.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, na ulazu u Crnu Goru, na Granicnom prelazu Kula, službenici granične policije kontrolisali su vozilo marke Hjundai, makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.A (28) iz Skoplja, a na mestu suvozaca nalazila se I.S. (23), takođe iz Skoplja.

„Detaljnim pregledom vozila, u dobro skrivenom, specijalno izradenom bunkeru, smeštenom iza zadnjih štop svetala vozila, pronađena su 24 pakovanja sa ukupnom kolicinom od oko 12 kilograma opojne droge heroin“, navodi se u saopštenju.

Ovom policijskom akcijom, kako se ističe, presečen je krijumčarski kanal, kojim je, iz pravca Severne Makedonije, heroin sa Kosova, preko teritorije Crne Gore, prebacuje ka zemljama Zapadne Evrope, a koji je, kako se sumnja, u ovom konkretnom slucaju namenjen krijumčarenju prema Italiji.

U skladu sa koordiniranim aktivnostima, navodi se u saopštenju, u Severnoj Makedoniji su trenutno u toku pretresi na više lokacija i raadi se na identifikovanju, lociranju i procesuiranju ostalih ucesnika koji su, kako se sumnja, umešani u organizovano krijumčarenje heroina ovom rutom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.