U trendu

Carević najavio gradnju gumna u Jasenovcu

BUDVA – Delegacija Budve koju je predvodio predsednik Marko Carević boravila je danas u Jasenovcu, povodom obeležavanja 76. godišnjice proboja zatočenika iz tog utaškog logora, gde je poručio da je obaveza svih da nikad ne zaborave i da, svojim prisustvom, daju doprinos očuvanju istorije i kulture.

„Nama je zaista bila čast i obaveza da danas budemo ovde i da odamo počast našem narodu koji je ovde, na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda na ovim prostorima, nevino postradao“, rekao je Carević, saopšteo je iz Opštine Budva.

On je dodao da ne treba zaboraviti jasenovačke mučenike, decu, majke i sve ljude koji su na tom mestu postradali. Dodao je da je delegacija budvanske Opštine simbolično donela crnogorski kamen u Jasenovac kao najavu da će, u narednom periodu, na tom mestu biti izgrađeno gumno.

„Dosta građana iz Crne Gore je stradalo ovde i zajedno sa našim preosvećenim vladikom Jovanom smo se dogovorili da u Jasenovcu izgradimo crnogorsko gumno nalik na cetinjsko gumno“, rekao je Carević.

Želi, kaže, da ostane to u istoriji, da se sećamo i da nas podseća na sav narod iz Crne Gore koji je postardao ovde.

Dodao je da će sav kamen potreban za izgradnju gumna biti donet iz Crne Gore.

Budvanska opština na taj način želi da ostavi pečat koji će, kako je naveo, svima dati do znanja „da ih nismo zaboravili i da ćemo pamtiti njihova stradanja”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.