U trendu

Čerkez: Zatvaranje skijališta se može izbeći

SARAJEVO – Mogućnost zatvaranja skijališta poslednja je mera koja bi bila preduzeta ukoliko se budu kršile epidemiološke mere, kaže član Kriznog štaba FBiH i pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez i ističe da se to mzoze izbeći.

Ocenjujući da je epidemiološka situacija u tom entitetu BiH i dalje ozbiljna i da se stoga treba pridržavatih svih mera koje su na snazi, Čerkez kaže da je na skijalištima trenutno veliki broj i gostiju i đaka koji koriste svoje praznike, odmore i raspuste.

„Evidentno je da taj veliki broj uzrokuje i kršenje epidemioloških mera. Međutim zatvaranje skijališta, konkretno u Kantonu Sarajevo, treba da bude poslednja opcija i mera, ukoliko se stanje ne popravi“, kaže Čerkez za sarajevski portal Klix.

Smatra da je širenje zaraze na skijalištima moguće izbeći maksimalnim angažmanom svih na terenu od inspekcija do policije i gostiju.

Federalni krizni štab je danas uputio dopis kantonalnim ministarstvima i kriznim štabovima kako bi pojačali inspekcijski nadzor i prisustvo policajaca na svim skijalištima.

Ako se, kaže, svi maksimalno angažuju, realne su šanse da se sve dovede u red.

Napomenuo je da treba imati na umu da ukoliko ski-centri budu zatvoreni, veliki broj ljudi će se sa planina ‘preseliti’ u gradove, tržne centre, kafiće i druge zatvorene objekte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.