U trendu

CG:Protest Albaniji povodom ekološkog incidenta

PODGORICA – Vlada Crne Gore uputila je protest Albaniji povodom poslednjih ekoloških akcidenta u pogranicnom vodotoku reke Bojane gde su se pojavili leševi uginule živine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, protest je upućen posredstvom Ministarstva spoljnih poslova, a na inicijativu potpredsednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića i ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića, prenosi RTCG.

Iz tog valdinog resora su kazali da takvi incidenti ugrožavaju imidž te prestižne turisticke destinacije.

„Vlada Crne Gore u skladu sa dobrosusedskom politikom, pozivajući na zajednicku brigu o resursima, u konstantnoj komunikaciji sa albanskom stranom, dosledno insistira na primeni svih međunarnodnih konvencija. Shodno tome, crnogorska strana je u obavezi da o svemu obavesti svoje međunarodne partnere, što će biti uradeno u hitnom službenom postupku“, navodi se u saopštenju.cija cišcenja donjeg toka Bojane od leševa uginule živine, koja danima pluta rijekom, pocela je danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Inače, čišćenje i sanacija reke od uginulih životinja počela je juče.

Obzirom na uocenu kolicinu kesa koje se nalaze uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušca do naselja Race, procenjuje se da će za sakupljanje svog tog otpada trebati više dana, naglasili su iz Ministarstva poljoprivrede.

U akciji uklnjanja životinjskog otpada, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za bezbednost hrane, ucestvovali su i pripadnici Granicne policije i Službe zaštite i spašavanja.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora prikupljen životinjski otpad je neškodljivo uništen.

(Tanjug)

Napišite komentar