U trendu

CG: Rasvetljeno 40 krivičnih dela, među uhapšenima i Srbi

PODGORICA – Crnogorska policija rasvetlila je 40 krivičnih dela počinjenih u tri grada i procesuirala 21 lice koje se sumnjiče za to delo, a među uhapšenima su i dvojica državljana Srbije, saopštila je Uprava policije.

U Baru su uhapšeni N. Š. (19) i B. A. (17) iz Srbije zbog sumnje da su u julu i avgustu počinili 11 teških krađa, tako što su po prethodno postignutom dogovoru, na plažama koristeći nepažnju kupača, otuđivali torbe sa novcme i ličnim stvarima.

Zajedno sa njima uhapšen je i A. G. (36) iz Bara koji je od dvojice osumnjičenih otkupljivao stvari i predmete za koje je znao ili je morao da zna da potiču iz krivičnih dela.

U Podgorici je rasvetljeno 10 krivičnih dela iz imovinskog kriminala i jedno delo falsifikovanja i sa njima u vezi ihapšeno je devet osoba starosti od 15 do 57 godina.

Osim toga rasvetljeno je pet teških krađa, tri krađe i dve teške krađe u pokušaju.

U Nikšiću je rasvetljeno 17 krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminala i procesuirala devet osoba starosti od 17 do 43 godine osumnjičenih da su opljačkali Dom zdravlja, ali i da su otuđivali vozila, novac, tehničke uređaje, motornu testeru bicikle, lične stvari, bakarne kablove i druge predmete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.