U trendu

CG: SDT formiralo predmet o paljenju dokumentacije ANB

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo, kojim rukovodi Milivoje Katnić, formiralo je predmet povodom navoda prvog čoveka Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića da su pojedini pripadnici te službe nezakonito prisluškivali i pratili građane, kao i da je dokumentacija o tome spaljena.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević za podgoričke Vijesti saopštila da tužilaštvo o tome ne može da daje više informacija zbog zaštite interesa postupka.

Vršilac dužnosti šefa crnogorske tajne službe Vukšić potvrdio je ranije u intervjuu podgoričkom nevniku da su pojedinci iz te službe spalili dokumentaciju o prikupljanju podataka o građanima, bez odluke suda.

Vukšić je rekao da je u toku prikupljanje informacija i dokaza o drugim eventuanim nezakonitostima u radu pojedinih službenika ANB.

Vukšić je rekao da će pošto o svemu obavesti nadležne organe o svemu biti obaveštena i javnost.

Vijesti pišu da sednica skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, u čijoj nadležnosti je nadzor nad radom ANB, još nije zakazana jer parlamentarna većina nema kvorum za odlučivanje – pošto je član tog tela Filip Adžić (GP URA) podneo ostavku a njegov naslednik još nije izabran.

Predsednik tog odbora Milan Knežević (DF) rekao je ranije da, kada bi imao nadležnost, odmah pohapsio sve koji su učesvovali u paljenju dokumentacije ANB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.