U trendu

Članica vlade podnela ostavku zbog naknade za iznajmljivanje stana

Zamenica grčkog ministra rada Ranija Antonopulu podnela je danas ostavku nakon što se saznalo da je tražila i primila naknadu za iznajmljivanje stana u Atini, uprkos nalazima u godišnjem izveštaju da poseduje pola miliona dolara.

Kako se navodi, ona je u prethodne dve godine primila od vlade pomoć od 23.000 evra za iznajmljivanje stana, prenosi AP.

Antonopulu je udata za grčkog ministra ekonomije i razvoja Dimitrija Papadimitrija, koji nije javno komentarisao ostavku svoje supruge.

Njenu ostavku tražili su predstavnici opozicionih stranaka tvrdeći da je nepristojno da joj se daje ta naknada kada se Grčka suočava sa ekonomskom krizom.

Kako se navodi, vlada Grčke navela je da planira da ukine plaćanje naknade za iznajmljivanje stanova članovima kabineta.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Pa kad bi se kod nas primenjivao isti princip ostali bismo skoro bez cele Vlade,ali ko ce se tada brinuti i „raditi za dobro gradjana“. Mora se o tome voditi racuna. Kod nas „neko“koristi novac i karticu Vlade za licne potrebe pa nikom nista, Vode se onom krilaticom „sto je Vladino-narodno“to je prvenstveno moje! Sitan primer da s ne navode ostali kao diplome,doktorati,stanovi,dnevnice,tetkine uplate i dr.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike