U trendu

Čović: Poništiti ili ponoviti izbore u Mostaru

MOSTAR, 18. januara (Tajug) – Predsednik HDZ BiH Dragan Čović ponovo je pisao međunarodnim i evropskim zvaničnicima i diplomatskim predstavnicima u BiH zahtevajući da poništavanje ili ponavljanje izbora na biračkim mestima na kojima postoji sumnja i podnete su prijave zbog krađe glasova.

Čović je u otvorenom pismu iskazao zabrinutost u vezi sa rezultatima lokalnih izbora, koji su u Gradu Mostaru održani nakon 12 godina.

Ukazujući na činjenicu da ni nakon mesec dana rezultati lokalnih izbora nisu poznati, Čović ukazuje da se podacima i dalje manipuliše i na različite načine špekuliše, što, kako navodi, smatra nedopustivim.

Lanac nepravilnosti na koje sam upozoravao u prethodnoj prepisci, a kojih ste i sami svesni, doveo je u veliku neizvesnost i sudbinu cjelokupnog izbornog procesa. Zbog toga sam i upozoravao međunarodne partnere na nužnost strogog nadzora izbornog procesa, sve kako bi se integritet lokalnih izbora zaštitio i vratio demokratski sjaj koji pripada ovom gradu“, navodi Čović u pismu, koje je preneo mostarski portal Dnevnik.

On je zatražio ostavke nadležnih u CiK i Izbornoj komisiji Grada Mostara, a u sve su, kaže, uključena nadležna tužilaštva uz obilje dokaze.

„Da se razumemo, radi se o delima teške krađe, otuđenja demokratskih prava naših građana“, kaže Čović, koji smatra da su izbori u Mostaru „promašaj“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.