U trendu

Crnadak: Dodik da stavi na uvid Program reformi

SARAJEVO – Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zatražio je danas da se stavi na uvid javnosti dokument Program reformi koji je juče usvojen u Predsedništvu BiH.

„Za ozbiljnost i kredibilitet institucija Bosne i Hercegovine i svih njenih građana važno je da se što pre, već narednih sati, javno objavi ta dokument“, rekao je Crnadak, prenosi Klix.

On je kazao da se iskreno nada da Predsedništvo BiH neće ići, u kako kaže, takvu ludost, da traži od Ministarstva spoljnih poslova BiH da tako važan dokument, koji na različite načine utiče na život građana u ovoj zemlji, uputi u sedište u NATO-a, pre nego što potpuni uvid u njegov sadržaj dobije javnost cele BiH.

„Očigledno je iz izjava koje smo imali priliku da vidimo i čujemo, da je ovo aktivacija Akcionog plana za članstvo BiH i da je ovde došlo do potpunog zaokreta što se tiče pozicije Milorada Dodika, jer se nigde ne spominje da je sastvani deo materijala koji će biti prosleđen u Brisel i rezolucija Narodne skupštine RS-a o vojnoj neustralnosti tog entiteta“, rekao je Crnadak.

Prema njegovim rečima, zvaničnici RS-a o tom dokumentu moraju da upoznaju parlamentarce, na sednici entitetskog parlamenta, 26. decembra.

„To je obaveza Dodika, kao i predsednice RS, predsednika parlamenta, da to omoguće kako bi poslanici videli šta piše u Programu reformi“, rekao je Crnadak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.