U trendu

Crnadak otvorio konzulat u Đenovi

SARAJEVO – Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu, Igor Crnadak, otvorio je danas u Đenovi počasni konzulat BiH, saopštilo je resorno ministarstvo.

Crnadak je, kako se navodi, to prilikom poručio da će Ministarstvo spoljnih poslova dominantno raditi na jačanju ekonomskih veza između BiH i Italije.

„Odnosi sa Italijom su izuzetno dobri i to je zemlja koja je četvrti spoljnotrgovinski partner Bosne i Hercegovine. U ovoj godini očekujemo da dostignemo dve milijarde evra trgovinske razmene“, kazao je Crnadak.

Kako je saopšteno, pva planirana aktivnost počasnog konzulata u Đenovi je Poslovni forum koji će biti organizovan krajem novembra.

„Učesnici foruma će biti predstavnici poslovne zajednice Bosne i Hercegovine i regija sa severa Italije, najrazvijenijih u toj zemlji. Kako u Bosni i Hercegovini već ima preko 70 italijanskih firmi, verujem da će i njihova iskustva, koja će izneti tokom Poslovnog foruma, pomoći i novim investititorima da odluče da posluju kod nas“, naveo je Crnadak, peneo je portal Klix.

Prema njegovim rečima, većina aktivnosti počasnog konzulata biće usmerena ka jačanju ekonomsmih veza i trgovinske razmene.

Počasni konzul u BiH je Rinaldo Marnoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.