U trendu

Crnogorski mediji o reagovanjima iz Beograda

Crnogorski mediji preneli su večeras da je premijer Duško Marković najavom otvaranja granica sa nizom zemalja, iz čega je izuzeta Srbija, izazvao oštre reakcije zvaničnog Beograda, dok pojedini, uključujući javni servis Crne Gore, pišu da je zbog toga „usledila hajka medija iz Srbije“.

RTCG na svom sajtu, u tekstu pod naslovom „Hajka medija iz Srbije zbog odluke Vlade CG“, ponavlja obrazloženje premijera da se Podgorica u odluci rukovodila „epidemiološkim kriterijumom“, odnosno 25 i manje obolelih u odnosu na 100.000 stanovnika, što Srbija ne ispunjava.

Podgorički portal CDM u tekstu naslovljenom „Novi medijski napadi iz Srbije na Crnu Goru“ tvrdi da su srpski mediji najavu mera Markovića „predstavili kao atak na Srbiju“, a Crnu Goru, kao mnogo puta do sad, optužili, kako se navodi, da je fašistička i rasistička.

Taj portal citira više srpskih medija i ocenjuje „da su neki od naslova huškački i skandalozni“.

„Svoj stav o najnovijoj odluci Crne Gore do sada nije saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Međutim, ranije je on optuživao Crnu Goru da lažira podatke o koronavirusu kako bi privukla turiste“, dodaje ovaj portal.

Podgoričke „Vijesti“ su, bez komentara, prenele vest Tanjuga o reagovanju premijerke Ane Brnabić.

Agencijsku vest o reagovanju srpske premijerke preneo je i portal Analitika u tekstu pod naslovom „Brnabić: Građani Srbije sad mogu da vide da smo nepoželjni u Crnoj Gori, nećemo recipročne mere“.

Analitika citira Brnabićevu da Srbija neće zatvarati svoje granice za crnogorske građane, „kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije“, ali „da će srpska granica biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove“.

Podgorička „Antena M“ o reagovanjima zvaničnog Beograda piše takođe se pozivajući na epidemiološke razloge, u šta je, inače, srpska premijerka izrazila sumnju.

Pojedini mediji preneli su i reagovanje ministra Ivice Dačića da je odluka Podgorice smešna i da „sve gleda kroz problem koji ima sa SPC“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.