U trendu

Culej: Vukovar će reagovati, u planu možda i protest

ZAGREB – Poslanik vladajuće HDZ u hrvatskom parlamentu Stevo Culej najavio da će Vukovar oštro reagovati na sve negativno što se događa veteranima u tom gradu, ne isključujući mogućnost održavanja novog protesta.

Culej je novinarima u Saboru komentarisao jučerašnji okrugli sto „Nakon oružane, protivustavna agresija na Vukovar“, održan u sedištu zagrebačke Zajednice udruženja ratnih vojnih invalida i članova (HVIDRA), na kojem je, prema medijskim izveštajima, zajedno s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom aplaudirao svima koji su oštro kritikovali premijera Andreja Plenkovića, braneći se istovremeno da na tom skupu „nije ništa zagovarano“.

Reč je, kako je objasnio, o slučaju Marijana Zivkovića protiv koga se vodi ponovljeni sudski postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske stanice u Vukovaru.

„Naravno da podržavam Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja. Njega razvlače po sudovima, a po Vukovaru šetaju oni koji su možda ubili njegove sinove“, kazao je Culej, prenela je HINA.

Culej ne misli da je preoštro bilo obraćanje gradonačelnika Penave, koji je kazao da Hrvatskoj treba nova revolucija i da bi se HDZ-u mogli ponoviti „crni labudovi“.

„Zašto bi neki istup bio preoštar ako se govori istina o onome što se događalo u Vukovaru. Šta je tu oštro, a šta nije? Sve je bedno i mlako u slučaju Živkovića. Svaka reakcija na to šta se radi tom čoveku je premlaka. Biće u Vukovaru verovatno oštra reakcija na sve ovo što se događa s braniteljima“, poručio je.

Upitan da li se u Vukovaru planira novi protest, Culej je rekao da je to moguće.

„Verovatno se planira. Sigurno se planira“, rekao je Culej, ali nije izneo detalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.