U trendu

Čulev: Zbog migranata,zatvorićemo granicu sa Grčkom u celosti

SKOPLJE – Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Nakje Čulev istakao je da će u celosti biti zatvorena granica sa Grčkom, kako bi se zaustavio nov migrantski talas, i ocenio da postoji spremnost za takav postupak, prenosi Plusinfo.

“Makedonija je u stalnoj komunikaciji sa FRONTEKS i našim partnerima iz EU. Makedonija definitivno će zatvoriti granicu i mi imamo kapacitete u odnosu na prethodnu migrantsku krizu i sada smo mnogo bolje spremni. Imamo i partnerske policajce u zajedničkim patrolama na južnoj granici“, kazao je Čulev.

„U ovom trenutku ima mo 131 policajca iz osam zemalja, imamo i materijalna i tehnička sredstava. Daćemo maksimum u zatvaranju naše granice i zaustavljanju novog migrantskog talasa ka teritoriji naše države, a s tim i ka teritorijama EU”, istakao je Čulev.

Prema njegovim rečima, iako je proglašeno krizno stanje na južnoj i severnoj granici, stanje na južnom delu granice je stabilno.

„Nema posebnih narušavanja. Pažljivo pratimo stanje na tursko-grčkoj granici i u tom smeru upravljački komitet je doneo odluku da povečamo broj policijskih pripadnika na južnoj granici, a istovremeno da se poveča broj snaga vojske. Obnavljamo žičanu ogradu i pravimo pristupne puteve“, zaključio je Čulev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.