U trendu

Cvijanović: Projekti SRB i RS realizuju se predviđenom dinamikom

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas, tokom sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da je institucionalna saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou i izrazila zadovoljstvo činjenicom da se započeti zajednički projekti realizuju predviđenom dinamikom.

Ona je navelada je podrška Srbije, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera, ali i oslonca za očuvanje i jačanje Srpske, vidljiva je u brojnim opštinama, kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata, finansiranih sredstvima Srbije, prenosi RTRS.

Cvijanović se u ime građana i institucija Republike Srpske zahvalila rukovodstvu Srbije na konkretnim oblicima saradnje i podrške i istakla da Srpsku i Srbiju vežu čvrsti politički i ekonomski odnosi uz visok nivo razumijevanja.

Kako se navodi, sagovornice su izrazile zadovoljstvo činjenicom da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama i istakle neophodnost daljeg jačanja veza, kako na institucionalnom, tako i na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.