U trendu

Cvijanović:Turkovićeva ekstremista koji deluje van procedur

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da jučerašnje izjave Bisere Turković o Republici Srpskoj i srpskom narodu predstavljaju odraz sarajevskog ekstremizma koji ozbiljno urušava temelje na kojima BiH počiva.

Cvijanovićeva je za Srnu rekla da je Turkovićeva ekstremista koja deluje izvan procedura i koji ne predstavlja niti BiH, niti sve njene narode, prenosi portal RTRS.

„Ovakve izjave i atmosfera mržnje koja dolazi iz Sarajeva dodatno će osnažiti našu svest o važnosti jačanja Republike Srpske i njenih institucija, o čijoj budućnosti sasvim sigurno neće odlučivati Bisera Turković, niti bilo koji izdanak političkog Sarajeva“, poručila je Cvijanovićeva.

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković u petak se ponovo založila za ukidanje Republike Srpske i pozvala i strance da se umešaju u proces stvaranja unitarne BiH, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Turkovićeva je na FACE TV rekla da može da zamisli da budu ukinuti entiteti u BiH, jer je, kako je navela, „BiH postojala i bez entiteta“, kao i da je to moguće „voljom naroda i podrškom sa strane“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar