D. Kežević objavio peti deo razgovora sa Vujoševićem

PODGORICA – Predsednik Atlas Grupe, Duško Knežević, objavio je danas novi, peti, audio snimak telefonskog razgovora sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), Nenadom Vujoševićem, o postojanju navodne korupcije u crnogorskom tužilaštvu.

Na najnovijem snimku Vujošević, kome je određen pritvor zbog sumnje da pripada organizovanoj kriminalnoj grupi, koju predvodi Knežević, ubeđuje crnogorskog biznismena, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, da ne objavljuje snimke, da od toga neće imati efekta, jer VDT Ivica Stanković neće priznati da je navodno primao mito.

U telefonskom razgovoru, čiji transkript su objavile podgoričke Vijesti, a koji je vođen pre objavljivanja prvog dela snimljenog razgovora, Knežević pita Vujoševića zašto još nije otišao iz Crne Gore, a sekretar VDT mu kaže da sve misli da Knežević, ipak, neće obelodaniti snimke njihovog telefonskog razgovora.

Na upozorenje Kneževića da će sutradan objaviti deo snimka, Vujošević pita da li se taj deo razgovora odnosi i na njega.

„Puštam i za tebe, rekao sam ti brate, ne znam što se raspravljamo, sad oko toga. Ti si rekao molim te javi mi samo, ja ti evo javljam, mislim, meni je svejedno, ja to mogu sad pustiti za minut jedan, tako da je to sad sve spremno, samo …“.

Na molbu Vujoševića da, ipak, ne pušta razgovor sa njim, Knežević kaze:“Dobro, mislim, ti se igraš glavom, bolje bi ti bilo da odeš iz Crne Gore, i da si tamo nede drugo, dok ne prođe …“.

Na insistiranje Vujoševića da ga nekako izostavi iz razgovora, crnogorski biznismen ga pita:“Kako da te maknem, kako da te maknem, kad si ti glavni akter, kako da te maknem“.

Vujošević se potom interesuje šta ima na tim snimcima, a Knežević kaže:“A ima brate svašta, ovo, pare za (Ivicu) Stankovića, pričaš o onome, rekao sam ti, što sto puta ponavljamo to, mislim, nemamo šta sad…“.

Sledi reagovanje Vujoševića koji Kneževiću kaže da objavljivanjem snimaka ništa neće postići, te da „on (Stanković) neće priznati“.

A Knežević mu na to kaže da ne zna zašto o tome raspravljaju te da ga je Vujoševića upozorio da će objaviti snimke bez obzira na to da li će od toga imati efekta ili ne.

„Ti si me zamolio samo da ti javim, i ja evo…“, kaže Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.