U trendu

D.Knežević i Atlas Grupa traže pola miliona evra odštete

PODGORICA – Crnogorski biznismen Duško Knežević i njegova Atlas Grupa od države traže odštetu od preko 500 miliona evra.

Prema pisanju podgoričkog portala Biznis, odšteta se traži zbog „flagrantnog kršenja crnogogorskog i međunarodnog prava“.

Arbitažni postupak pokrenut je početkom ovog meseca i o njemu je obaveštena prethodna vlada DPS-a, saopšteno je iz Atlas Grupe, a sada je ista informacija dostavljena i novoj vladi.

Pored Kneževića odštetu ovim putem traže i kompanije iz Atlas Grupe kao i povezane kompanije i oštećeni klijenti ove grupe.

Podnosioci tužbe izrazili su nadu da će nova Vlada Crne Gore pokazati više razumevanja i profesionalnosti u pogledu zahteva.

Arbitražom je obuhvaćena i šteta nastala nezakonitim postupanjem državnih organa u kompleksu Meljine u Herceg Novom.

“Nakon brutalnog upada u Atlas i IBM banku, otimanja imovine i blokade poslovanja svih kompanija Atlas Grupe, dr Duško Knežević je otvorio goruća pitanja korupcije i kriminala u vrhu crnogorske vlasti“, navodi se u saopštenju te grupe.

Dodaje se da je nakon toga usledila nemilosrdna kampanja protiv Kneževića i Atlas Grupe sa jasnom namerom da se, kako navode, uruše poslovni kredibilitet i finansijska stabilnost Atlas Grupe i kompanija koje posluju u okviru nje, posebno Atlas Banke i IBM banke, te da se stopira višemilionski projekat Meljine.

Inače, nakon objavljenih više audio i video zapisa o korupciji bivše vlasti, protiv Duška Kneževića je u Crnoj Gori pokrenut postupak zbog finansijskih malverzacija, a nakon njegovog sklanjanja u Londonu, raspisana je i međunarodna poternica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.