U trendu

Dan:Policija u CG sprečila likvidaciju Milića Šakovića

PODGORICA 10. marta (Tanjug) – Inspektori kriminalističke policije i Centra bezbednosti Podgorica sprečili su likvidaciju Podgoričanina Milića Šakovića, piše Dan.

Prema saznanjima Dana iz više izvora, policija je pronašla snajper na skrovitom mestu, odakle su osumnjičeni najverovatnije pratili Šakovića i čekali pogodan trenutak da izvrše krivično delo.

Uviđajem na licu mesta utvrđeno je da je između te pozicije i terase Šakovićeve kuće brisani prostor.

Oružje koje je pronađeno upućeno je na veštačenje, a pronađeni su i tragovi koji vode do osumnjičenih.

Zbog toga je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, privedeno više osoba, nad kojima je obrada u toku.

Prema saznanjima Dana, inspektori kriminalističke policije juče su priveli četri osobe koje se sumnjiče za planiranje ubistva Šakovića, dok je za jednom osobom raspisana potraga.

Imena osumnjičenih Dan, kaže, neće objavljivati kako ne bi ugrozili istragu, koja još traje.

Saznaju i da je u ovoj akciji učestvovala i policija iz jedne zemlje iz regiona čiji su državljani osumnjičeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih dela.

Upravo su bezbjednosne službe te države upozorile kolege u Crnoj Gori na pripremanje atentata u Zagoriču.

Šaković slovi za osobu blisku „škaljarskom klanu“ i vođi te kriminalne organizacije Jovanu Vukotiću, pa policija sumnja da je u planiranje atentata uključen njima suparnički „kavački klan“.

Kako saznaje Dan, osumnjičeni su Šakovićevu kuću nadzirali nekoliko dana i snimali sa nezavršene zgrade udaljene oko 100 metara, što ukazuje da su imali detaljno razrađen plan za likvidaciju. Policija je napravila zasedu i uhapsila nekoliko osoba.

Podseća se da je ovo peta sprečena likvidacija u Crnoj Gori od početka ove godine, koju su planirali „kavačani“ ili „škaljarci”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.