U trendu

Dan: Sekulović predlaže kandidata uprkos DF-u

PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović predložiće Vladi kandidata za direktora Uprave policije bez obzira na najavu da pojedini ministri i premijer neće glasati za taj predlog, prenosi portal RTCG pisanje lista Dan.

List navodi da će, ako Vlada odbije taj predlog, Upravu policije i dalje kontrolisati Zoran Lazović i Veselin Veljović i da bi, ako predlog bude odbijen, bilo očekivano da ministar podnese ostavku.

Na taj način bi se ušlo u rekonstrukciju Vlade i to bi vuklo više iznuđenih poteza, a istovremeno otvorilo vrata političkim partijama da uđu u izvršnu vlast.

Rasplet se očekuje sutra, a za to vreme Agenciji za nacionalnu bezbednost je naloženo da izvrši provere kandidata Zorana Brđanina i Dragana Klikovca.

Izbor direktora Uprave policije je zakomplikovan pošto deo Vlade nije podržao predlog ministra Sekulovića, a Demokratski front je takođe saopštio da njegov predlog neće imati njihovu podršku.

Pored Zorana Brđanina, Dragana Klikovca i Voja Lakovića, za mesto direktora Uprave policije konkurisali su i Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović i Siniša Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar