U trendu

Darmanović: Pitanje demarkacije granice sa Kosovom za nas je zatvoreno

Ministar inostranih poslova Crne Gore Srdjan Darmanović izjavio je danas da je za Crnu Goru pitanje demarkacije granične linije sa Kosovom zatvoreno i da veruje u demokratske kapacitete institucija Kosova, kao i da će strpljivo sačekati rešenje pitanja granice sa Kosovom.

Kako prenosi portal gazetablic.com Darmanović je u Podgorici, u raspravi na „Gradjanskom času“ Centra za demokratsku traziciju, izjavio da Crna Gora ne može da utiče na odluke Vlade Kosova u vezi sa demarkacijom, kao ni na odluke koje se odnose na smenu predsednika i cele Vladine komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

„Mi imamo vrlo dobre odnose sa Kosovom i nemamo nikakve sumnje da će se tako nastaviti. Za Crnu Goru to je pitanje zatvoreno i nećemo se tome vraćati. Verujemo u demokratske kapacitete institucija Kosova i strpljivo ćemo sačekati rešenje pitanja granice sa Kosovom“, kazao je Darmanović.

Vlada Ramuša Haradinaja je na prvoj sednici donela odluku o smeni Murata Meha sa funkcije predsednika komisije Vlade Kosova za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i na to mesto imenovala Špejtima Bulićija.

Bulići je u prošlom sazivu kosovskog parlamenta bio poslanik Demokratskog saveza Kosova, a oštro se protivio Sporazumu o demarkaciji koji su 26. avgusta 2015. potpisali u Beču visoki predstavnici dve zemlje.

Haradinaj je u predizbornoj kampanji kazao da će, čim postane premijer, rasformirati postojeću saziv komisije za demarkaciju granice i formirati novi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar