U trendu

David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji

Na gradskom groblju u austrijskom Viner Nojštatu kod Beča danas je po drugi put sahranjen ubijeni mladić iz Banjaluke David Dragičević.

Sahrani Davidovih posmrtnih ostataka koji su ekshumirani 12. marta sa Novog groblja u Banjaluci, a juče prevezeni u Austriju, prisustvovali su roditelji mladića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, njegova sestra, rodbina, članovi grupe Pravda za Davida i prijatelji.

Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića iz Sarajeva, kao i visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

Članovi grupe Pravda za Davida na odeći su nosili amblem – crveno srce sa Davidovim likom, a na groblju su podigli pesnice u vis, što je takodje jedan od simbola borbe ove grupe, koja zajedno sa roditeljima ubijenog mladića traži da se otkriju naručioci ubistva i Davidove ubice.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta prošle godine, a njegove telo pronadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt zadesna, ali je Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Njegovi roditelji tvrde da je David otet, mučen i ubijen i da su u njegovom ubistvu učestvovali pripadnici MUP RS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.