U trendu

DF čestitao građanima usvajanje tužilačkog zakona

PODGORICA – Demokratski front, najuticajniji savez vladajuće koalicije čestitao je građanima izglasavanje tužilačkih zakona, uz ocenu da će dan njihovog usvajanja biti upisan zlatnim slovima u knjigu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori.

Crnogorski parlament je juče usvojio tužilački zakon, a iz DF-a poručuju da nikakvi navodi Specijalnog državnog tužilaštva o procesuiranju više od 100 članova Demokratske partije socijalista Mila Đukannovića i njihovih satelita ne mogu popraviti ružnu sliku koju je o sebi prethodnih godina stvorio vrh tužilačke organizacije.

„Ovo partijsko telo Mila Đukanovića može jedino da meri svoje učinke upravo prema direktivama koje dobija iz DPS-a“, navodi se u saopštenju DF-a.

Više je nego jasno, kažu, da je Milivoje Katnić, u odnosu na prethodnu vlast, povlačio poteze samo prema onim frakcijama u DPS-u i pojedincima kojih se odrekne predsednik Crne Gore.

„Time je Katnić odabrao stranu i postao Đukanovićev privatni tužilac i batina u njegovim rukama, a ne tužilac države Crne Gore“, navodi se i dodaje da uspesi Glavnog specijalnog tužioca u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije su takvi da nijedna velika afera u koju je upletena ‘Prva familija’ nije bila ni procesuirana, a da ne govorimo o tome da je dobila sudski epilog“, stoji u saopštenju.

Ukazuje se da u zemlji koja je rekorder po broju nerešenih ubistava i predstavlja centar okršaja najjačih kriminalnih klanova u Evropi, Specijalno državno tužilaštvo je, ističu, „igralo ulogu Đukanovićeve inkvizicije za političke protivnike bivše vlasti, a razni Belivuci, Keljmendiji i slični su postali počasni građani“.

Ističu da će izmene tužilačkog zakona doneti neophodne promene bez kojih Crna Gora stoji u mestu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.