U trendu

Dikić prekinuo štrajk glađu

Glavni osumnjičeni za pokušaj terorističkih napada u Crnoj Gori 16. oktobra, penzionisani general i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić prestao je da štrajkuje glađu.

Podgorička Pobjeda piše da je Dikić od juče prihvatio konzumiranje redovne pritvorske hrane u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu., te da je prema informacijama tog medija, uprava ZIKS-a o tome obavestila Specijalno državno tužilaštvo i Osnovni sud u Podgorici.

Pozivajući se na svoja saznanja, ovaj podgorički dnevnik piše da je Dikić od prvog dana odbijao da uzima pritvorsku hranu, ali nije tačno da nije uzimao bilo kakvu hranu, već je konzumirao orahe, bademe i drugo koštunjavo voće.

Osim koštunjavog voća, Dikić je primao i infuzije i svakodnevno je vežbao. Nekadašnjem komandantu srpske žandarmerije je na lični zahtev omogućeno da šeta pritvorskim krugom, ali mimo termina koji koriste ostali pritvorenici.

Dikić je, navodi list, za vreme šetnje pod posebnom prismotrom i pojačanim obezbeđenjem, zbog važnosti istrage koja je u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar