U trendu

Đukanović traži zatvaranje crnogorske granice

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u videu je naveo da je situacija iz aprila i maja kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.

„Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim“, saopštio je Đukanović i dodao: „Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, istakao je Đukanović.

On je rekao da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

„U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, kazao je Đukanović.

„Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“, istakao je crnogorski predsednik, a prenose Vijesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)