U trendu

Dodik: Garantujem da niko ko dodje na miting 14. maja neće praviti probleme

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da garantuje da niko ko dodje na mitinge vladajuće koalicije i opozicije zakazan za 14. maj u Banjaluci neće praviti probleme.

Dodik, koji je i lider vladajućeg SNSD-a, kazao je da je miting koji je zakazala vladajuća koalicija, u stvari zakazala opozicija svojim ponašanjem.

On je rekao da niko ne treba na proteste vlasti i opozicije da dolazi „s treće strane“ i pozvao policiju da prema takvima preduzme odgovarajuće mere.

„Sa naše strane neće biti nikakvih problema. Oni koji dolaze na miting, imaju najbolje namere, a one koje žele da prave destabilizaciju čekaju spremni organi bezbednosti“, dodao je Dodik.

Lider SDS-a Mladen Bosić ranije danas je izjavio da ima informacije da na miting, koji organizuje vlast, dolaze organizovane ekstremističke grupe iz Srbije.

Dodik je zahvalio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pozivu da mitinzi vladajuće koalicije i opozicije proteknu mirno i dodao da bi bilo bolje da protesti i kontramiting nisu zakazani.

U Banjaluci će se u subotu, 14. maja, istovremeno održati protest opozicije pod nazivom „Oslobodimo Srpsku“ i kontramiting vlasti pod motom „Srcem za Srpsku. Stop izdaji“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.