U trendu

Dodik: Ne interesuje me što sam na crnoj listi SAD

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ne oseća posebno ugroženim što ostaje na „crnoj listi“ SAD i da je veoma jasno pod kojim uslovima je njegovo ime uvršteno na tu listu.

„SAD imaju pravo da produže sankcije, to je njihova država i njihova stvar. Veoma je jasno pod kojim je uslovima došlo do mog stavljanja na tu listu. Ne osećam se ništa posebno ugroženim zbog toga, ali mislim da bi trebalo biti neugodnije onima koji su to na jedan nekorektan način izvojevali, kao što su ambasador SAD (Morin Kormak), koja sada sedi u Sarajavu i (zamenik pomoćnika državnog sekretara) Hojt ?i, i još neki koji su to činili iz nekih svojih razloga. Ali, videćemo i njima leđa veoma brzo, pa ćemo videti kakva će onda biti politika“, rekao je Dodik novinarima u brčkom.

Na pitanje novinara da prokomentariše odluku američkog predsednika SAD Donalda Trampa o produženju uredbe o vanrednim merama u vezi sa zapadnim Balkanom koja obuhvata i takozvanu „crnu listu“, Dodik je rekao da je to u svakom slučaju stvar SAD i da imaju pravo da donose kakve hoće odluke.

On je naglasio da ništa ne čini u vezi sa tom listom, ni da ostane niti da bude skinut.

„Mislim da je to bila nepravda. Ako i oni misle tako – neka me skinu, a ako ne misle baš me briga. Bitno je da Republika Srpska zbog toga nije imala nikakve štete“, naglasio je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da svi mogu da vide i pročitaju da u SAD postoji ozbiljan politički sukob između sadašnje i bivše administracije i da se preko toga prelamaju mnoge stvari, ali da je to stvar te države i da to ne može da komentariše, prenela je RTRS.

(Tanjug)

2 komentara
  1. milovan

    Zaboli ga dupe.Nemora da putuje tamo i sta gs briga. Nema pare u njihovim bankama damu otmu. I zaboli ga djoka. Bravo Mile.

  2. Blajbi

    Da ima bar dva grama mozga zabrinuo bi se…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike