U trendu

Dodik: Nisam hteo da trgujem interesima Republike Srpske

Predsednik republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je odluka odlazeće američke administracije o uvođenju sankcija prema njemu deplasirana i da je posledica njegove nespremnosti da trguje interesima RS.

On je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku uvela Kancelarija za kontrolu imeovine i stranaca ali da on nema nikakvu imovinu u Americi, već da je ima u Srbiji, ali da Srbiju ne doživljava kao inostranstvo.

Objašnjava da je odluka odlazeće američke administracije došla kao pritisak jer nije bio spreman da trguje interesima RS, da su to od njega očekivali razni ambasadori, a pogotovo američka ambasadorka u Sarajevu Morin Kormak.

On ambasadorku Kormak smatra najodgovornijom za ovu odluku i zahteva od Senata da bude povučena te podsetio da je ona u RS već proglašena za personu non grata.

„Nisam spreman da podredim interes RS bilo kom svom ličnom komoditetu“, rekao je Dodik i građanima RS poručio da ova odluka za njih ništa ne znači i da ništa neće promeniti u njihovim životima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.