U trendu

Dodik uputio podršku Trampu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsedniku SAD Donaldu Trampu, i istakao da oni koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smene, ugrožavaju osnovne ljudske vrednosti za koje se bori američki predsednik.
„Ugrožavaju ih, kako u samoj Americi tako i širom sveta, jer mnoge manje države se orijentišu prema SAD“, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svetska sila, usmerava globalne procese i da je jako bitno za celi svet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentisan, kao aktuelni američki predsednik Tramp.

„Zato izražavam punu podršku predsedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo. Uvereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svetski poredak“, navodi se u delu pisma koje je Dodik uputio Trampu, prenela je Srna.
Dodik je na kraju citirao Trampa, dodajući da iza tih reči stoji Republika Srpska i on lično.

„Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama“, naveo je Dodik.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.