U trendu

DPS: Vlada nekompetentna da obavlja državne poslove

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona crnogorska partija, Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Crne Gore Mila Đukannovića oštro je danas kritikovala aktuelnu vladu zbog obnavljanja zahteva Srbiji da izruči bivšeg visokog funkcionera te stranke Svetozara Marovića, posebno to što je taj zahtev uputila preko službe DHL.

U reagovanju DPS-a navodi se da je vlada današnjim činom, “kojim se još i pohvalila na konferenciji za medije, pokazala da njeno blamiranje ne zna za granice, i da svakim novim potezom sve više sebe sramoti”.

“Danas smo saznali i ime kurirske firme kojom je to učinjeno, kao poseban kuriozitet koji valjda u ovu komediju, koju diplomatska praksa nije zabeležila, treba da unese dramaturški zaplet”, saopsteno je iz DPS-a.

DPS smatra da je tim potezom vlada Zdravka Krivokapića, kako navode, još jednom pokazala odraz „velikog neznanja, nepoznavanja materije, kao i nekompetentnosti da se bave ozbiljnim državničkim poslovima“.

“Svako dalje sramoćenje i blamiranje premijera, vicepremijera i ministara, učiniće nesagledive štete po našu državu i njenu reputaciju”, navodi se u saopstenju, preneo je portal RTCG.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović saopštio je ranije danas novinarima da je vlada obnovila zahtev Srbiji za izručenje Marovića i dodao da je on upućen DHL-om.

Marović, bivši potpredsednik DPS-a i predsednik Zajednice Srbije i Crne Gore, koji trenutno živi u Srbiji, optužen je bio u Crnoj Gori za korupciju, što je i priznao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.