U trendu

Drama u Kumanovu (foto)

Specijalci makedonskog Ministarstva unutrašnjih psolova opkolili su večeras kuću načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanova Stojančeta Veličkovića, javila je skopska Nova TV.

Pozivajućiu se na lokalne medije, ta televizija navodi da istražni organi vrše pretres kuće načelnika kumanovske policije i precizira da je tu informaciju potvrdilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali da nije rečeno o kakvoj i o čijoj akciji se radi.

Navodi se da su, prema tvrdnjama očevidaca iz mase ljudi okupljenih ispred Veličkovićeve kuće, specijalci ušli u kuću da bi uhapsili kumanovskog načelnika.

Nova TV navodi da su i novinarske ekipe pred Veličkovićevom kućom i da očekaju informacije zašto je i ko izdao naređenje za njegovo privođenje.

Ta televizija navodi i da je policija blokirala ulicu u kojoj živi načelnik i da su počele da se okupljaju pristalice Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Navodi se da je Veličkovića na funkciju postavila prva tehnička makedonska vlada, da bi potom bio smenjen i zatim opet postavljen za načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanovo.

Načelnik policije traži da se građani raziđu

Načelnik Sektora unutrašnjih poslova Kumanova Stojanče Veličković zatražio je večeras da se raziđu okupljeni građani i članovi Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), koji su ispred njegove kuće, pošto su u nju upali policijski specijalci i poručio im da neće biti priveden.

Veličković je izašao pred okupljene, popeo se na krov policijskog džipa i zamolio masu da se raziđe, kako bi specijalci mogli da napuste njegovu kuću, preneo lokalni portal kumanovskimuabeti.mk.

„Neću biti priveden“, poručio je Veličković, prenosi portal navodeći da je to izgovorio nakon razgovora sa specijalcima i kriminalističkim tehničarima.

Okupljeni su se, kako je navedeno, sklonili na drugu stranu ulice zajedno sa Veličkovićem, ali da specijalci još nisu otišli i da stoje na vratima kuće načelnika kumanovske policije.

Portal navodi da je SDSM, glavna opoziciona stranka doskora vladajućem VMRO-DPMNE, pozvao i tim OEBS koji je trebalo da registruje pokušaj hapšenja Veličkovića.

Kumanovski portal navodi da je pokušaj privođenja usledio samo 48 sati nakon završetka prevremenih parlamentarnim izbora u Makedoniji.

Makeodnska NovaTV je prethodno javila da istražni organi vrše pretres kuće načelnika kumanovske policije, da je tu informaciju potvrdilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali da nije rečeno o kakvoj i o čijoj akciji se radi. Ta televizija je navela i da je policija blokirala ulicu u kojoj živi načelnik i da su počele da se okupljaju pristalice Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Navodi se da je Veličkovića na funkciju postavila prva tehnička makedonska vlada, da bi potom bio smenjen i zatim opet postavljen za načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanovo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.