U trendu

Dva migranta uhapšena, zaplenjeno hladno oružje

BIHAĆ – Policija Unsko-sanskog kantona je u akciji pretresa migrantskih objekata u Bihaću uhapsila dve osobe i oduzila više komada hladnog oružja, saopštio je kantonalni MUP.

Zaplenjeno je više komada hladnog oružja i, kako navode, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

„Uhapšene su dve osobe, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dela na području grada Bihaća i nad njima je sprovedea kriminalistička obrada. Reč je o N.N. rođenom 1988. godine iz Avganistana za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično delo ‘Razbojništvo’ i K.A. rođenom 1992. godine iz Pakistana za koje postoji osnovi sumnje da je počinio krivično delo ‘posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'“, navodi se u saopštenju.

Akcija pretresa i hapšenja je sprovedena po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću u objektu „Đački dom“ u Borićima i šatorskom naselju pored zgrade koje koriste migranti.

Kako je ranije saopšteno u akciji je učestvovalo 40 policijskih službenika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odeljenja kriminalističke policije PS Bihać i Sektora kriminalističke policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.