U trendu

Džaferović i Komšić odbili sastanak sa Hanom

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović odbili su da se sastanu s komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, piše sarajevski portal Žurnal.

Kako se navodi, Han je pozvao članove Predsedništva BiH da razgovaraju o sprovođenju Sporazuma o formiranju vlasti u BiH, ali su Komšić i Džaferović preneli Hanu da jedan sastanak neće promeniti ništa.

Komšić i Džaferović poručili su da se nadaju da će Han iskoristiti svoj uticaj da ubedi srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da pristane na kompromisno rešenje u vezi sa slanjem ANP-a, odnosno Godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

Avaz podseća da su čelnici EU u BiH ranije utvrdili da ANP ne bi trebalo da bude uslov za formiranje Saveta ministara BiH, sa čime se saglasila i Rusija.

Komesar Han ranije je poslao predlog rešenja s kojim se nisu saglasili Komšić i Džaferović.

U tom predlogu se, između ostalog, navodi da novi Savet ministara BiH treba da izradi Akcioni plan u odgovoru na Mišljenje Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU, kao i da izradi preporuke za njegovo uspešno sprovođenje, uključujući izradu (nacionalnog) Programa uskladivanja s pravnom regulativom EU.

U predlogu se navodi i da novi Savet ministara BiH treba da izradi i dostavi modifikovani ANP za unapređenje odnosa s NATO-om, bez
prejudiciranja budućih odluka o članstvu BiH.

Navodi se i da Savet ministara BiH treba da sa svim relevatnim telima usaglasi i sprovede novi set socioekonomskih reformi kao naslednika ranije Reformske agende, a koji je usklađen s Programom ekonomskih reformi zemlje (skr. ERP) i intenzivira sprovođenje ANP za regionalni ekonomski prostor.

Svim nadležnim telima se predlaže da preduzmu sve potrebne mere za efikasnu koordinaciju kapaciteta za upravljanje granicama i migracijom, uključujući funkcionisanje sistema azila, kao i unapređenje institucionalnog i zakonodavnog okvira i sprovedenih kapaciteta potrebnih za jačanje prevencije i borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala ukljucujuci pranje novca i terorizam, piše Žurnal.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Anonimni

    DODIK JE PAO , DIVLJAJU SADA SVI U BOSNI HERCEGOVINI „““““““fuj,FUJ ,FUJ, „“““““##################### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  2. Anonimni

    DODIK JE PAO , DIVLJAJU SADA SVI U BOSNI HERCEGOVINI „“““““““““““““““““““““““““““““““““##################### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  3. milovan

    Srpska Republika treba da prestane uplate u zajednicke fondove.Pa ce brzo promeniti misljenje.

Napišite komentar