U trendu

Džaferović i Komšić tvrde da nema odluke o nepriznavanju Kosova

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsedništvo formalno-pravno donelo odluku o nepriznavanju Kosova, ali druga dva člana Predsedništva tvrde da odluke BiH o Kosovu nema.

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da u BiH nema odluke o Kosovu sve dok se o tome ne postigne konsenzus.

Džaferović je istakao da u današnjem pozivu za sednicu nije stavio tačku dnevnog reda koja se odnosi na priznanje Kosova, ali da je Dodik je insistirao da se i ova tačka nadje na dnevnom redu.

Komšić je tražio da se povuče ova tačka, ali Dodik je ponovo tražio glasanje.

Na kraju je Dodik glasao protiv, a Komšić i Džaferović nisu glasali, jer kako su naveli, nemaju o čemu glasati.

„Priznanja Kosova u BiH nema dok se u BiH o tome ne postigne konsenzus, a konsenzusa nema. Potpuno je izvesno da BiH na kraju neće doneti takvu odluku“, rekao je Džaferović.

Iz Komšićevog kabineta saopštili su da nema odluke o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, kako je to naveo Dodik.

„Ako ima, neka je Dodik pokaže. Neće je pokazati, jer je nema“, kazali su za portal Klix.ba iz Komšićevog kabineta.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije danas izjavio je da je Predsedništvo BiH danas odlučilo da ne prizna nezavisnost Kosova.

On je novinarima u Sarajevu rekao da je on glasao protiv priznanja Kosova, da se bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović suzdržao od glasanja, dok hrvatski član Željko Komšić uopšte nije glasao.

„Formalmo-pravno BiH je danas donela zvaničnu odluku o nepriznavanju Kosova“, rekao je Dodik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.