Džaferović i Komšićev kabinet s ambasadorima Kvinte

SARAJEVO – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića danas su razgovarali sa ambasadorima zemalja članica Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH.

Tema razgovora bila je sprovođenje odluke Ustavnog suda BiH i kriza izazvana blokadom državnih institucija od predstavnika političkih stranaka iz entiteta RS, prenosi Klix.ba.

Džaferović je ambasadore SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, i predstavnika EU u BiH, upoznao sa stavom te dvojice članova Predsedništva BiH da neće pristati ni na kakve političke ultimatume.

On je rekao da je blokada rada državnih institucija apsolutno neprihvatljiva.

Ambasadorima je, kako se navodi, prenet odlučan stav članova Predsedništva BiH i njihovo čvrsto opredeljenje za striktno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH.

Džaferović je naglasio da sva rešenja moraju biti plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda, a nikako pokušaja dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

Sa ambasadorima Kvinte juče je razgovarao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji ih je upoznao sa stavom zvaničnika RS da posle odluke suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljštu RS, ne učestvuju u donošnjeu odluka na nivou BiH.

(Tanjug)

Napišite komentar