Džaferović: Uzrok problema što RS sprečava NATO put

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je uzrok svih današnjih problema unilatiralno nastojanje predstavnika iz Republike Srpske da se spreči put zemlje u NATO, odnosno da se ne dostavi ANP u okviru odobrenog MAP-a.

„Niko nema pravo da svojom samostalnom akcijom to obustavlja. Ako neko misli da stvari treba da idu drugačije, onda to treba da testira kroz institucije BiH. Samostalno, bez odluke institucija, vršiti takve akcije niti je legitimno, niti je legalno. Uzrok problema je u tome, u nepoštovanju principa vladavine prava“, rekao je Džaferović, prenosi sarajevska TV N1.

On je dodao da ne zna šta bi mogao biti drugi put BiH, osim u NATO, i da put ne može biti parcijalna primena tog principa i ponašanje da se neki zakoni poštuju, neki ne.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da bi mogao da se povuče iz koalicije, Džaferović je kazao da za njega ne postoje druge opcije.

„Da li će gospodin Dodik napustiti koaliciju ili ne, to je stvar njega i njegove stranke. Ja mislim da mi imamo dogovorenu parlamentarnu većinu na državnom nivou i da ne bi trebalo tim pitanjem usložnjavati proces formiranja vlasti“, rekao je Džaferović.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar