Genjac: SDA neće menjati stav o formiranju Saveta ministara

SARAJEVO – Halid Genjac, generalni sekretar Stranke demokratske akcije BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da ta stranka neće menjati stav kada je reč o formiraju vlasti na državnom nivou, ni pre, ni posle kongresa.

Genjac ističe da je dostavljenje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i time aktiviranje Akcionog programa za članstvo (MAP) BiH u NATO-u ostaje uslov Stranke demokratske akcije (SDA) za formiranje Saveta ministara.

U intervjuu za Agenciju Anadolija rekao je da misli da su u pitanju špekulacije, kada je reč o izjavama koje su se pojavile poslednjih dana da se čeka kongres SDA da bi se postigao dogovor.

„Ne znam odakle to dolazi i kako se nametnula u javnosti. Neko je verovatno bio besposlen, pa je analizirao i zaključio da je to vezano sa kongresom SDA. Ta špekulacija će se pokazati netačnom odmah nakon kongresa“, kazao je Genjac.

SDA, prema njegovim rečima, ne može da promeni pristup i politiku kada je u pitanju zahtev za poštovanje Ustava BiH i zahtev za poštovanje zakona.

„Mi jesmo imali posle rata niz kriza i težih možda i od ove, ali po prvi put imamo krizu na način da jedan od mogućih partnera u vlasti direktno kaže – moji predstavnici u vlasti će kršiti zakone i Ustav BiH“, naveo je Genjac.

To se, kaže on, odnosi na pitanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i Akcionog programa za članstvo (MAP) BiH.

„Ta najava znači da bi mi trebalo da prihvatimo u vlast za predsedavajućeg Saveta ministara BiH nekoga ko će zaustaviti državu na njenom kretanju prema NATO članstvu. Imajući u vidu značaj i ranije odluke u vezi sa NATO-om i značaj integrisanja BiH u NATO, to je neprihvatljivo“, kazao je.

SDA BiH, kaže Genjac, od toga ne možemo niti hoće da odustane, ni pre ni posle kongresa.

Rešenje se, kaže, mora tražiti na drugi način.

A, kada je u pitanju Vlada Federacije BiH, Genjac kaže da je tu stvar više nego jasna I da njeno formiranje, bez ikakvog osnova i bez ikakvog racija, uslovljava Dragan Čović uvajanjem novog izbornog zakona.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    NIJE Bosna i Hercegovina,ONO ŠTO JE BILA, DODIK je „PRIZNAO“, PREČUTAO i s t i n u =svoje TAJNE NAMERE . # # # # # # # # # FUJ DODIK ! ################# 666666 ############# POMOZI BOŽE SRBIJI ! ## Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar